Juho Orjala

Persujen leikkauslistalle joutuivat sotaveteraanit, eläkeläiset ja sairaat

  • Persujen leikkauslistalle joutuivat sotaveteraanit, eläkeläiset ja sairaat

Oheinen kuva Perussuomalaisten hallituksessa tekemistä leikkauksista ja muista päätöksistä kiertää nyt somessa ja herättää persujen kannattajissa jostain syystä kiukkua. Tarkistin listan ja tosiasia on se, että jokainen Perussuomalainen kansanedustaja Huhtasaaresta Hakkaraiseen on äänestänyt näiden päätöksien puolesta. 

Esimerkiksi sotiemme veteraaneille maksettavat veteraani- ja rintamalisät pienenivät absoluuttisesti kun Perussuomalaiset olivat hallituksessa 2015-2017. Kansaneläkkeisiin tehtiin historiallinen indeksileikkaus, ammatillista koulutusta ajettiin alas ja lääkekorvauksista leikattiin 150 miljoonaa. Lista on pitkä ja karu, eikä sillä pysäytetty velkaantumista vaan osaltaan rahoitettiin mm. hyvätuloisten veronalennuksia.

Perussuomalaiset syyttävät kaikesta Soinia, mutta todellisuudessa Halla-aho ilmoitti välittömästi puheenjohtajaksi valintansa jälkeen sitoutuvansa Sipilän hallituksen ohjelmaan, johon kaikki nämä päätökset kuuluivat. Halla-aho siis oli valmis jatkamaan perusturvan leikkaamista hallituksessa, mutta lopulta henkilösyistä persut heitettiin ulos.

Tämä on tärkeä muistutus äänestäjille. Halla-aho on sanonut, että julkisia menoja pitää leikata ja oheinen lista näyttää mistä leikkauksia ollaan valmiita tekemään. Samaan retkuun ei kannata mennä kahta kertaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Ja vasemmistoliitto jos pääsee hallitukseen haluaa ottaa maahanmuuttajia rajattomasti. Mistä rahat?

Käyttäjän JuhoOrjala kuva
Juho Orjala

Moi Erkki, tämän blogin aihe ei ole maahanmuutto vaan persujen tekemät, esimerkiksi sotiemme veteraaneihin ja eläkeläisiin kohdistuneet leikkaukset.

Vasemmistoliiton esittämien menolisäyksien rahoituslähteisiin voit tutustua täällä: https://vasemmisto.fi/mista-rahat/

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Vasurit totesivat sotaveteraaneille, silloin kun heitä vielä oli, että mitäs menitte sinne sotimaan?

Käyttäjän JuhoOrjala kuva
Juho Orjala Vastaus kommenttiin #12

Moi Matti, ei pidä paikkaaansa. Meidän vahtivuorolla on myös tullut indeksikorotukset täysimääräisinä kun asia on niin, että puheet eivät vatsaa täytä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
Aika tyypillinen vassarin näkemys
"Täällä puhutaan vain mistä minä haluan ja vain mitä minä haluan"

Käyttäjän JuhoOrjala kuva
Juho Orjala Vastaus kommenttiin #13

Moi Jaakko, aika monen muunkin puoluekannan edustajat vasemmalta oikealle ovat kyllästyneitä loputtomaan maahanmuutosta jankkaamiseen aiheissa, joihin se ei liity. Vai oliko maahanmuuttajien vika, että persut leikkasivat veteraaneilta ja päiväkodeista?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #13

Ja tämän palstan Peruilta tyypillinen valitusvirsi siitä, että blogisti ei sorru heidän yrityksiinsä siirtää keskustelu Persujen tekemisistä muualle. Huomaa että Persut häpeävät itsekin tekemisiään niin paljon, eteivät uskalla niistä keskustella. Siksipä kerta toisnsa jälkeen yrittävät sirtää aiheen toisaalle. Ehkä se taktiikka on jopa toiminut, sillä muuten kannatuslukemat olisivat varmasti sinisten tasolla un toimintakin on ollut sinisten tasolla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #17

#17:
Kenelle tuo kommentti oli osoitettu?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #20

Sinulle. Jos et kehtaa keskustella Persujen tekemisistä, niin kirjoittanet oman blogin vaikka kissavideoista. Silloin voit keskittyä keskustelemaan haluamastasi aiheesta tämän blogin aiheen sijasta. Ne joita taas kiinnostaa Persujen vastuunpakoilu omista tekemisistään, voivat keskustella siitä kyseisestä aiheesta kirjoitetussa blogissa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #21

Jos se oli tarkoitettu minulle, sinulla on väärä osoite. Ehkä muutkin arvauksesi ovat yhtä paljon pielessä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Joko leikkauksia lisää tai valtion velkaa lisää . Jompikumpi .

Sikäli sdp , vas , persut jne ovat täysin säälittä lähes 3 vuotta mustamaalanneet Sipilän hallitusta .

Irstaita perverssejä meemejä jne ja pilkkaiva kampanjoita on jaettu persujen ja sdp jne toimesta.

Niin siinä mielessä suhteessa mitä sil on väliä vaikka tuollasii listoi jaetaan ?

Sitä saa mitä tilaa .

Käyttäjän JuhoOrjala kuva
Juho Orjala

Moi Timo, en ole kritisoinut listan jakamista. Saa ihan mielellään jakaa kun siinä kerrotut asiat ovat vieläpä faktoja.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tekin joutuisitte leikkaamaan ja aika ikävästi. Oli siellä hallituksessa sitten kuka tahansa, leikkurit käy. Kyä jämpti on nii.

Teillä kun ei ole reseptiä miten rakennetaan maanpäälliseen paratiisi, kun sitä ei ole muillakaan jossa yrittäjät, duunarit, eläkeläiset, vammaiset, vanhukset ja työttömät soittavat koko ajan John Lennonin - Imagine biisiä.

Soi julkisissa paikoissa, jopa hissi musana ja Presidentti Li Anderssonin kuva jossa lukisi: "Paras pressa ikiin" ;)

Käyttäjän JuhoOrjala kuva
Juho Orjala

Moi Risto, joitain leikkauksia varmaan tehdään ja mekin olemme niitä esittäneet ohjelmassamme. Esim. Kataisen hallituksessa vasemmistoliitto piti kiinni siitä, ettei perusturvaa leikata ja nytkin se on asetettu kynnyskysymykseksi hallitukseen menolle. Me pidämme sen lupauksen jonka annamme (perusturvasta ei leikata) ja perussuomalaiset taas pettivät jokaisen lupauksensa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Turha on taisto taivaan valtoja vastaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vaalien alla ensimmäinen häviäjä on totuus. Tuskin kukaan tekemisiään tunnustaa, vaikka kuinka esittäisi mustaa valkoisella. Tai päin vastoin.

Jos tunnustaakin, niin silti tehdyt ikävät päätökset ovat jonkun muun vika.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Veronkiertoon puuttuminen pitäisi olla tulevalla hallituksella korkealla asialistalla, sillä saataisiin Suomelle mukavasti tuloja. Se on tosin uusliberaalille oikeistolle pyhä asia, koska se edustaa heille "vapaata markkinataloutta". Köyhille vastaavaa hämäräperäisyyttä ei koskaan sallittaisi, vaan heitä rangaistaan suurempien tulojen tavoittelusta oikeiston aatemaailmassa ankarasti. Mielenkiintoista sinänsä, että pienituloiset ovat joidenkin arvioiden mukaan uskollisimpia veronmaksajia ja valittavat verotuksesta vähiten.

Porvarihallitus teki yksiselitteisesti niin, että otti pienituloisilta ja antoi rikkaille, mitä Li Andersson on usein ansiokkaasti käsitellyt kirjoituksissaan. On selvää että jos suomalaisten pienituloisten ja tavallisten kansalaisten hyvinvointia haluaan nostaa, niin pitää harjoittaa aivan päinvastaista politiikkaa kuin Sipilän katastrofihallitus.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Valtioahan voi tietenkin leikata kunnille maksettavia valtion osuuksia, se ei ole keltään pois. Tälle vuodelle laskettu melkein 8 ja puoli miljardia

"Päätökset kuntien valtionosuuksista vuodelle 2019 tehtiin 31.12.2018. Kunnille myönnetään valtionosuutta yhteensä 8 389 miljoonaa euroa vuonna 2019 (8 459 milj. euroa vuonna 2018). Kuntien valtionosuudet vähenevät -70 milj. euroa (-0,8 %, 13 €/asukas) vuodesta 2018 vuoteen 2019."

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Se oli jo 2012 kun kokoomus-keskusta leikkasi suomalaisten sotaveteraanien rahoista,ja suomalaisten sos.turvasta ,etukäteen ,kun varautuivat isistaistelijoiden suomeen paluuseen,ja heidän tarumaterapiaansa.Sen jälkeen 32 400 tyyppiä piti elättää ja varattiin 2015-2017 vuosille lisää veronmaksajien piikistä rahaa ,leikkauksien muodossa eli stubbin kehumat 150 euron arvoyhteisön jäsenmaksun nosto per.suomalainen.

Mikään yllätys ei merkelin eli eu:n ja suomen hallituksen temppu ollut,jos joku niin lapsellisuuksissaan kuvittelee.Eivät poliitikot eu:ssa ja usa:ssa mitään "yllätyksiä"odottele,vaan harjoittavat täysin suunnitelmallista politiikkaa,jota oli myös 2015 invaasio euroopassa.

Jos joku tosiaan uskottelee itselleen,että eu -poliitikot eivät tienneet tästä(kään)tulevasta invaasiosta,on parempi ettei yksikään näistä pääse mihinkään missä asioista päätetään suomessa.Yksikään hallituksen poliitikoista ,ministeritasolla ,tai eu päämajassa EI ollut epätieotoinen tulevasta,ei edes junkker vaikka onkin sekaisin kuin seinäkello .Nyt kun uutta aaltoa pukkaa,on ongelma kuinka siitä saadaan tehtyä "yllätys" kun jokainen jo tajuaa että kusetukselle ei ole mitään selityksiä enää,kun eu-usa natsit tekee päätöksiään ja suunnitelmiaan eliitin etujen ajamiseksi.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Hyvä kun jaksat yrittää, mutta eivät Persut sorru keskustelemaan oikeista tekemisistään. Oli näköjään helppoa leikata omilta kannattajilta, mutta kantti ei kestä olla rehellisiä tekemisistään.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Mutta eihän Persut ole menossa hallitukseen, siis aivan älytöntä
diipadaapaa.Jos jos, kun kun

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Meneehän ne, jos ovat suurin puolue. Kyllä se hallitus samalla sapluunalla kasaan sadaan kuin viimeksikin. Ainoa edellisen hallituksen linjaus, jota Halla-Aho vastusti oli sen itse kirjoittama maahanmuuttolinjaus. Jos ne antaa Kokomuksen kirjoittaa tällä kertaa myös sen, niin varmasti Halla-Aho ja opetuslapsensa ovat jatkossakin kilttejä Kokoomuksen puudeleita.

Käyttäjän JukkaParviainen kuva
Jukka Kivi

Jos gallupit pitävät paikkansa se tarkoittaa suuria leikkauksia pienituloisille, vanhuksille ja veteraaneille. Perussuomalaiset eivät pienen ihmisen asialla.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Se on kyllä jännä, että persut yrittää vaieta asialliset asiat ja kritiikin ihan kuoliaiksi.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

JA se pitää paikkansa, että persut himoitsee suunnattomasti päästä leikkaamaan lisää. Persujen blogeissa oikein vilisee niitä taantuman manauksia. Persut on mun nähdäkseni tässä jos mahdollista Kokoomuksestakin oikeammalla.

Toimituksen poiminnat